Open main menu 0727 155 445 | L - V ~ 9:00 - 17:00 |   0727 155 445   |     L - V ~ 9:00 - 17:00   |  
email    

Sorteaza produsele:
Intructiuni utilizare ceasuri

Instrucţiuni de utilizare şi îngrijire a ceasului dumneavoastră

Dacă doriţi să vă bucuraţi cât mai mult timp de ceasul dumneavoastră, utilizarea şi îngrijirea acestuia reprezintă un capitol important.

   
Ceasuri automatice

ATENŢIE - FOARTE IMPORTANT - Se va respecta în mod obligatoriu!

NU utilizaţi funcţia de fixare rapidă a datei dacă acul indicator al orei se află în jumătatea superioară a cadranului, mai exact între ora 9.00 şi ora 4.00. Roţile dinţate care schimbă data se află în această zonă orară în regiunea de acţionare a mecanismului de avansare. Utilizarea funcţiei când acul indicator al orei se află în această zonă poate duce la grave avarieri ale mecanismului de funcţionare. Pentru funcţii suplimentare ale ceasului dumneavoastră automat, vă rugăm să consultaţi instrucţiunile de utilizare corespunzătoare.

Punerea în funcţiune:

Întoarceţi complet ceasul înainte de punerea în funcţiune. (aproximativ 30 de rotaţii) În mod normal, acest lucru se realizează cu ajutorul mecanismul de întoarcere (B), fiind suficientă rotirea acestuia numai înainte. Atenţie la ceasurile mecanice cu mecanism de întoarcere manual (fără sistem automatic). Întoarceţi până când se simte o rezistenţă din partea mecanismului.

Fixarea orei şi a datei:

Înainte de a utiliza funcţia de fixare rapidă a datei (pentru modalitatea de funcţionare a acesteia, citiţi descrierea corespunzătoare a ceasului), trebuie să scoateţi complet în exterior mecanismul de întoarcere, să rotiţi acul indicator o dată înainte peste ora 12 şi să observaţi dacă data sare cu o zi înainte. Dacă acest lucru se întâmplă, ora rămâne pe AM.

Pentru a regla ora pe PM, rotiţi acul indicator încă o tură peste ora 12.

                               
Ceasuri quartz analogice

Punerea în funcţiune: Verificați ca în jurul remontoarului (B) (cheia de fixare a orei) să nu se afle o protecție de plastic. În acest caz înlăturați protecția de plastic și împingeți remontoarul (B) către ceas (poziția 1). Acesta va începe să funcționeze. Este normală mișcarea liberă a limbilor când această protecție este prezentă pentru păstrarea bateriei.

Fixarea orei: Pentru fixarea orei scoateți remontoarul (B) în exterior (poziția 2) apucând cu 2 degete plasate de o parte și de alta apoi rotiți în sensul acelor de ceasornic până ceasul indică ora dorită apoi împingeți remontoarul (B) la loc către ceas (poziția 1). 

Fixarea datei (pentru ceasurile cu aceasta functie): Retrageti remontoarul o pozitie spre exterior - poziția 2 - (la mijlocul distanței de fixare a orei) apoi rotiți în sensul acelor de ceasornic (dacă nu se schimbă data rotiți în sens invers) până când ceasul indică o zi mai puțin decât data dorită, apoi retrageți remontoarul încă o poziție spre exterior până când acesta se află în poziția de fixare a orei (poziția 3) și rotiți în sensul acelor de ceasornic până când data se va seta în ziua dorită ținând cont că după schimbarea datei primele 12 ore vor fi înainte de ora 12, ante meridian - dimineață (AM), următoarele 12 ore vor fi post meridian - după-amiază (PM), fixați ora dorită și împingeți remontoarul la loc către ceas (poziția 1). Acesta va începe să funcționeze.

Fixarea orei la ceasurile cu functie data: Pentru fixarea orei scoateți remontoarul (B) în exterior (poziția 3) apucând cu 2 degete plasate de o parte și de alta apoi rotiți în sensul acelor de ceasornic până ceasul indică ora dorită apoi împingeți remontoarul (B) la loc către ceas (poziția 1).

 

Ceasuri lemn barbatiCeasuri curea piele barbatiCeasuri bratara metal barbatiCeasuri curea silicon/plastic barbatiCeasuri ceramica barbatiCeasuri lemn damaCeasuri curea piele damaCeasuri bratara metal damaCeasuri curea silicon/plastic damaPortofele damaPortofele barbatiBratariPandantiveGentiBateriiCurele / bratari ceasuriCasete ceasuri si bijuterii